2 De brand ontstond in een gebouw achter de campus.
Jeffrey Dujardin De brand ontstond in een gebouw achter de campus.

Zevenhonderd leerlingen geëvacueerd na brand in school in Oostakker

In de EDUGO Campus Glorieux in de Sint-Jozefstraat in Oostakker is dondernamiddag rond 15 uur een brandje uitgebroken. De brand ontstond in een spuitcabine, waar de leerlingen kunnen schilderen. Er waren twee brandhaarden, één leerling liep lichte brandwonden op toen hij de brand probeerde te blussen. 700 leerlingen werden geëvacueerd.

Toen de brandweer toekwam op de school, waren de leerlingen al geëvacueerd. Die hadden de brand snel onder controle, waarna de school geventileerd werd. De schade valt goed mee, zegt directeur Hans Ysebaert. “Het brandje was aan de achterkant van de school, de schade blijkt al bij al mee te vallen. Eén leerling heeft zich licht verwond, die is ook al thuis. Morgen zullen alle lessen terug doorgaan. Er zal enkel een zone zijn die niet bruikbaar zal zijn, waar nog onderzoek zal moeten gevoerd worden.” De leerlingen waren natuurlijk blij dat de school er iets vroeger op zat. “Het nieuws werd onthaald op gejuich”, zegt een leerkracht van de school.

2 De brandweer kwam ter plekke.
Jeffrey Dujardin De brandweer kwam ter plekke.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer