Zeventien autoparkeerplaatsen sneuvelen voor fietsparkeerplaatsen

Het Elisbathbegijnhof en de Papegaaiwijk krijgen er 329 fietsparkeerplaatsen bij. Daarvoor sneuvelen wel 17 autoparkeerplaatsen. “Elk huis moet op maximaal 100 meter afstand een fietsparkeerplaats hebben”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen).

“Vooral in wijken met een hoge bevolkingsdichtheid hebben bewoners vaak geen andere keuze dan hun fiets voor de gevel op het voetpad te zetten en dat geeft problemen bij rolstoelgebruikers of jonge ouders met een wandelwagen”, zegt Watteeuw. “Bovendien zijn fietsen die niet in een stalling staan een makkelijkere prooi voor dieven.”

In totaal gaat het om 325 voor standaardfietsen en 4 voor bakfietsen. Er verdwijnen 17 betalende parkeerplaatsen, maar aan bewonersplaatsen wordt niet geraakt. “Er kunnen nu ongeveer 85 mensen parkeren met de fiets waar er vroeger maar 17 konden parkeren met de auto”, aldus Watteeuw.

In 2015 werd gestart met de operatie om elke wijk meer fietsparkeerplaatsen te geven met de de Brugse Poort en Rooigem. Sindsdien volgden ook Marcharius-Heirnis, Gentbrugge, Ledeberg, Gent-Sint-Pieters, Sluizeken, Tolhuis en Ham. In totaal goed voor 3.000 fietsparkeerplaatsen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer