Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).
BELGA Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).

78.908 euro voor energiebesparende werken in Sint-Catherinacollege

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet 78.908 euro voor energiebesparende werken in het Sint-Catherinacollege in Geraardsbergen.

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat zorgt voor heel wat CO2-uitstoot én voor een serieuze elektriciteitsfactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de scholen. Via een oproep van Agion tekende het Sint-Catherinacollege in op subsidies om het schrijnwerk en de verwarming te vernieuwen. Hierdoor wordt de school groener en verkleint de energiefactuur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer