Illustratiebeeld - De politie controleerde de bromfiets.
Ronny De Coster Illustratiebeeld - De politie controleerde de bromfiets.

Bromfiets haalt 79 in plaats van 25 kilometer per uur: bestuurder moet rijbewijs drie maanden inleveren

Een 20-jarige bestuurder uit Geraardsbergen moet zijn rijbewijs drie maanden inleveren omdat hij rondreed met een opgedreven bromfiets. Het oordeel van de politierechter is streng omdat de man twee jaar geleden al eens werd betrapt op onverzekerd rijden.

“Ik had de bromfiets nog maar net gekocht of de politie controleerde me al”, vertelt de man in de politierechtbank. “Ik wist helemaal niet dat hij sneller kon dan 25 kilometer per uur, dat heeft de verkoper mij niet verteld. Zelf heb ik me aan de limiet gehouden.” De politie testte de bromfiets op de rollen en constateerde dat hij 79 kilometer per uur haalde.

De politierechter legt de man een effectieve boete van 2.400 euro en een rijverbod van drie maanden op. Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet de jongeman de twee rijexamens en een geneeskundig en psychologisch onderzoek afleggen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rene Dannau

    onlangs in die stad geweest brommers en moto's om het meeste DB rustig was het zeker niet.

  • Luc Van der Donckt

    Zal niet de enige zijn die hier zo rond vlamt... nog te zwijgen over het aantal decibels dat die brommertjes maken.

Lees meer