Illustratiebeeld - Een 46-jarige man uit Geraardsbergen riskeert een half jaar cel voor het kweken van cannabis.
thinkstock Illustratiebeeld - Een 46-jarige man uit Geraardsbergen riskeert een half jaar cel voor het kweken van cannabis.

Cannabiskweker riskeert half jaar cel

Een 46-jarige man uit Geraardsbergen riskeert een half jaar cel en een boete van 8.000 euro omdat hij thuis cannabis heeft gekweekt. Hij blijft wel volhouden dat hij de drugs enkel voor eigen gebruik heeft geteeld en nooit heeft verkocht.

De kwekerij van de man komt aan het licht wanneer hij gewond en geagiteerd op straat rondloopt. De politie komt ter plaatse en neemt de man mee naar huis, waar hen onmiddellijk een cannabisgeur tegemoet komt. In de huiszoeking die daarop volgt, vinden ze materiaal om cannabis te kweken en meer dan een halve kilo van de drugs. De man uit Geraardsbergen is geen onbekende voor het gerecht. Hij heeft zes veroordelingen op zijn strafblad staan, waaronder een celstraf van 12,5 jaar. Het Openbaar Ministerie vordert nu een celstraf van zes maanden en een boete van 8.000 euro, gekoppeld aan probatievoorwaarden. De advocaat van de man dringt er eveneens op aan dat zijn cliënt de nodige begeleiding krijgt om terug op het rechte pad te komen. De rechter doet uitspraak op 20 mei.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin Erwin Mulder

    Als je zo goed geinstalleerd bent om cannabis te kweken en bovendien meer dan een halve kilo stock hebt dan is dat moeilijk voor eigen gebruik te verdedigen.Iedereen weet dat Geraardsbergen een drugsprobleem heeft dus....

Lees meer