Child Focus op bezoek in het Sint-Lutgardisinstituut.
Frank Eeckhout Child Focus op bezoek in het Sint-Lutgardisinstituut.

Child Focus op bezoek bij zesdeklassers Sint-Lutgardisschool

Het zesde leerjaar van de Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen kreeg woensdag een vrijwilliger van Child Focus over de vloer.

Samen met de vrijwilliger speelden de leerlingen hem het detectivespel ‘116.000’. “Met tips ontdekten we de gevaren van internet. We weten nu dat we niet alles zomaar op ons profiel moeten zetten. Daarnaast leerden we ook een goed wachtwoord te vormen en dat we dat geheim moeten houden. Verder kregen we te horen dat we ‘ons geheimpje’ best tegen een vertrouwenspersoon vertellen. Dat kan één van onze ouders zijn of de leerkracht. Omdat we het spel zo goed speelden, werden we beloond met een 116.000-detectivebadge”, vertellen de leerlingen. Door scholen te bezoeken, probeert Child Focus zoveel mogelijk kinderen te sensibiliseren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer