10 .
FEL/rv .

Familiedrama in Geraardsbergen: kleinzoon steekt grootvader dood, grootmoeder kan vluchten

In de Stoffelstraat in Moerbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen, heeft woensdagavond een familiedrama plaatsgevonden. De kleinzoon drong het huis van zijn grootouders binnen en bracht zijn grootvader met een schaar om het leven. De grootmoeder, die alles zag gebeuren, probeerde haar echtgenoot nog te helpen maar moest uiteindelijk zelf de woning uitlopen en om hulp roepen. De dader, de 23-jarige N.A, werd door de politie in de boeien geslagen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Geld om drugs te kopen. Dat is het vermoedelijke motief van de dader. N.A. liet zich enkele jaren geleden al eens opnemen om af te kicken van de drugs. Hij bleef daarna een tijdje clean maar kon niet aan de lokroep van de roes blijven weerstaan. Grootvader Julien Avet (81), die er warmpjes inzit, stopte zijn kleinzoon als eens wat euro’s toe. Toen de twintiger woensdagavond kort voor 8 uur opnieuw kwam aanbellen met de vraag om geld, ontstond een hevige discussie. De smeekbede om geld draaide uit op een sisser waarna de stoppen doorsloegen bij de kleinzoon. Hij ging zijn grootvader te lijf met een schaar en bracht hem verschillende steken toe. Hij raakte de tachtiger ook in de hals waarop de man neerviel. Grootmoeder Lucille (82), die op het geluid in de inkomhal afkwam, zag alles gebeuren. Ze trachtte nog tussenbeide te komen maar toen de kleinzoon zich ook tegen haar keerde, liep ze naar buiten en schreeuwde ze om hulp.

De politie en de hulpdiensten snelden ter plaatse en de straat werd afgesloten. Voor grootvader Julien kon geen hulp meer baten. Grootmoeder Lucille werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis. N.A. werd door de agenten in de woning aangetroffen en werd in de boeien geslagen. Er werd  een onderzoeksrechter gevorderd en het afstappingsteam werd opgeroepen. Er werd ook een wetsdokter aangesteld en het lab voerde een sporenonderzoek uit.

De kleinzoon wordt momenteel verhoord en zal waarschijnlijk morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter voor doodslag op zijn grootvader. Dat werd vernomen bij de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

10 Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
Frank Eeckhout Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
10 Op de deur zitten bloedsporen van het slachtoffer.
Frank Eeckhout Op de deur zitten bloedsporen van het slachtoffer.
10 Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
Frank Eeckhout Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
10 De woning staat verzegeld.
Frank Eeckhout De woning staat verzegeld.
10 Frank Eeckhout
Lucille zat in de veranda achteraan toen haar kleinzoon aanbelde. Frank Eeckhout
10
FEL
10 De dader
rv De dader
10 Het parket kwam woensdagavond nog ter plaatse.
Frank Eeckhout Het parket kwam woensdagavond nog ter plaatse.
10 De feiten speelden zich af in de inkom van de woning.
Frank Eeckhout De feiten speelden zich af in de inkom van de woning.

99 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lisette Theunis

    Geef eenieder die een echte drugsdealer kent en doorgeeft 100€. Het zal dan snel gedaan zijn met al dat dealen als ze weten dat ze elk straf effectief moeten uitzitten, en al de gemaakte kosten en boetes ook moeten betalen.

  • Maria Scheuts

    Het zijn de gebruikers die de dealers in stand houden, niet andersom. Je kiest nog altijd zelf om dat spul in je mond te stoppen. Om pragmatische redenen zouden drugs alleen nog TIJDELIJK EN UITDOVEND mogen verstrekt worden via erkende centra, die zo de gebruikers kunnen aanspreken en vooral de opbrengsten van het dealen kunnen kelderen.

Lees meer