Illustratiebeeld - De hoofdinspecteur krijgt opschorting van straf.
Photo News Illustratiebeeld - De hoofdinspecteur krijgt opschorting van straf.

Geen straf voor hoofdinspecteur die zich racistisch gedraagt in de trein

Hoofdinspecteur P.H. (46) uit Oostende houdt geen straf over aan zijn racistische gedragingen in de trein van Brussel naar Geraardsbergen. De rechter verklaart de feiten wel bewezen.

Op 16 oktober 2015 kookt het potje van de inspecteur over toen hij van zijn werk in Brussel de trein naar huis nam. Hij beveelt, in dronken toestand, aan de treinconducteur om een familie met Afrikaanse origine uit de trein te zetten en slingert beledigingen naar hun hoofd. De conducteur verwittigt de politie, die de hoofdinspecteur in het station van Geraardsbergen arresteert. De inspecteur geeft in de rechtbank zijn fout toe, maar kadert de situatie. “Op het moment van de feiten ging ik gebukt onder een zware werkdruk. We werden dagelijks bedreigd op het werk en we waren onderbemand.” De man werkte op dat moment in de Matonge-wijk in Brussel, waar veel families met Afrikaanse origine wonen. “Daar was hij een gerespecteerd agent, dus zeker geen racist”, vertelt zijn advocaat. 

De rechters houden rekening met de verklaring van de man en verlenen hem de gunst van de opschorting, waardoor hij geen straf moet ondergaan.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lukas Coppens

    Schandelijk, ik snap niet hoe politieagenten (en ook andere mensen met hogere priveleges) hier zomaar mee wegkomen. Hij was racistisch, niks kan dat veranderen. Als de rollen nu omgedraaid zouden zijn en iemand met een donkere huidskleur scheldt een politieagent uit, ja dan krijgen ze natuurlijk wel een straf

  • mario vermeersch

    Al eens op gelet;politiemensen krijgen nooit zware straffen.maar wanneer een gewone Belg iets mispeutert dan krijgt hij of zij een zware straf.

Lees meer