Gilles hoopt in 12 uur meer dan 300 kilometer af te leggen.
Frank Eeckhout Gilles hoopt in 12 uur meer dan 300 kilometer af te leggen.

Gilles fietst 12 uur op rollen voor vzw Omnisport Farao

Om de opendeuravond in Atheneum Geraardsbergen wat meer kleur te geven, is Gilles De Vulder vrijdagmorgen de uitdaging aangegaan om 12 uur op rollen te fietsen. “Leerlingen kunnen de hele dag meefietsen en de opbrengst gaat naar de vzw Omnisport Farao", zegt Gilles.

De werkgroep gezondheidsbeleid startte vorig jaar met dit sportieve initiatief. “We hadden toen net drie spinning-fietsen aangekocht, waarop de leerlingen 12 uur lang afwisselend konden fietsen. Toen we dit jaar opnieuw met ons initiatief op de proppen kwamen, vroeg Gilles of hij de volledige tijd mocht meefietsen op een koersfiets. Hij krijgt daarbij het gezelschap van onze leerlingen. Zij betalen daarvoor een halve euro voor tien minuten", vertelt leerkracht LO Toon.

De 20-jarige Gilles De Vulder is leerling Veiligheid op het Atheneum in Geraardsbergen. In zijn vrije tijd rijdt hij wielerwedstrijden bij de Beloften en Elite zonder contract. “Ik wil de richting Veiligheid op een positieve manier in beeld brengen en aan mezelf bewijzen dat ik de uitdaging aankan. Johan Museeuw reed in 2016 eens 24 uur op de rollen en legde daarbij 406 kilometer af. Ik hoop in 12 uur minstens 300 kilometer af te leggen", zegt de twintiger ambitieus. Dat hij daarbij moet eten en drinken op de fiets is geen probleem. “Enkel om naar het toilet te gaan, stap ik even van de fiets", lacht hij.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yarne Kieckens

    Proficiat Gilles

Lees meer