5 Anouck en Tibo aan het werk
Frank Eeckhout Anouck en Tibo aan het werk

PPT-leerlingen van GO! Atheneum Geraardsbergen brouwen eigen tripel bieren

In de kelder van het GO! Atheneum Geraardsbergen brouwen de leerlingen van het Se-n-Se-jaar Productie- en Procestechnologie drie tripel bieren. “We doorlopen het volledige brouwproces", zeggen de leerlingen.

Onder begeleiding van leerkracht Niels Govaert fabriceerden Anouck, Tibo en Jordi al een blonde GO! Tripel van 8,5 % en een bruine GO! Druppel van 10 %. “Een derde biertje mogen we zelf creëren en samenstellen. We kozen voor een fruitig tripel bier en hebben de smaak volledig zelf bepaald. Binnenkort kunnen we het resultaat presenteren”, vertellen Anouck en Tibo. Het volledige brouwproces is in handen van de jonge PPT-leerlingen die over al het nodige materiaal beschikken op de school. “Heel wat wetenschappelijke berekeningen worden afgewisseld met metingen, controles en het verwerken van onder meer hop, water en mout. Ook het bedenken van de naam, het maken van etiketten en het bottelen van de flesjes gebeurt door ons.”

Wie meer te weten wilt komen over deze lekkere biertjes, is van welkom op de opendeuravond van de school op vrijdag 26 april.

5 Tibo aan het werk.
Frank Eeckhout Tibo aan het werk.
5 Anouck en Tibo aan het werk.
Frank Eeckhout Anouck en Tibo aan het werk.
5 Anouck en Tibo aan het werk.
Frank Eeckhout Anouck en Tibo aan het werk.
5 Anouck aan het werk.
Frank Eeckhout Anouck aan het werk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer