De politie onderschepte 16 bestuurders met een te zware voet.
Frank Eeckhout De politie onderschepte 16 bestuurders met een te zware voet.

Snelheidsmaniak raast met 143 per uur door bebouwde kom

Politie Geraardsbergen/Lierde heeft zondag een snelheidsmaniak aan de kant gezet die met 143 km per uur door de bebouwde kom raasde. Hij mocht onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren en mag zich aan een zware boete verwachten.

De verkeersdienst van de lokale politie voerde zondag tussen 15 en 18 uur snelheidscontroles uit ter hoogte van de N496/Korendries in Geraardsbergen. Dat is een bebouwde kom waar een snelheidslimiet van 50 km per uur geldt. Van de 464 gecontroleerde voertuigen hadden 135 chauffeurs een te zware voet. Dit betekent dat maar liefst 29% te snel reed. 16 bestuurders werden effectief onderschept en aan de kant gezet. Zij werden allen onderworpen aan een ademtest en bliezen ‘Safe’. Van deze 16 chauffeurs reden er 7 respectievelijk 92, 120, 120, 98, 96, 98 en 143 per uur binnen de bebouwde kom. Het rijbewijs van deze snelheidsduivels werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Zij mogen zich allen verwachten aan een fikse boete.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ringo van der pulst

    Het stuk tussen belle- vue en korendries zou gerust zeventig per uur mogen zijn.Vijftig is daar dan ook belachelijk.Als je dan leest 100;120 en zelfs 147 dan is dat weer het andere uiterste.En al zeker met al die bochten.Je kan het de alpen of het francorchamps van geraardsbergen noemen.Sommigen vlammen zo zelfs verder tot aan de gruppelo.

Lees meer