Momenteel werden er 867 bomen geïnventariseerd op het openbaar domein, dit aantal willen we in de nabije toekomst fors om hoog krikken.
Geert De Rycke Momenteel werden er 867 bomen geïnventariseerd op het openbaar domein, dit aantal willen we in de nabije toekomst fors om hoog krikken.

Gingelom gaat voor 20.000 euro bomen kopen

Op de gemeenteraad van 8 oktober werd het gemeentelijk bomenplan goedgekeurd. “Het is de bedoeling om, met dit bomenplan als handleiding, het bestaande bomenbestand op een correcte en deskundige manier te beheren als ook met nieuwe aanplantingen het huidige bomenbestand uit te breiden”, zegt burgemeester Patrick Lismont (sp.a).

“De eerste grote doelstelling is om zo snel mogelijk de onderhoudsachterstand in het bomenareaal weg te werken. De eerste drie jaren zullen wij dan ook wat dat betreft een inhaalbeweging moeten maken, hierin bijgestaan door externe deskundigen”, gaat Lismont verder.

Gouverneur

“Ook de volgende jaren gaan we trouwens fors investeren in bijkomende bomen. Momenteel werden er 867 bomen geïnventariseerd op het openbaar domein, dit aantal willen we in de nabije toekomst fors omhoog krikken. We zullen hiervoor trouwens instappen in het bomenproject van de gouverneur, waar Gingelom de volgende drie jaren recht heeft op een subsidie van 9617 euro, mits wijzelf voor ditzelfde bedrag bomen aankopen”, sluit de Gingelomse burgemeester af.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Berebrouckx

    Super .....verdubbelen die handel.

Lees meer