Archieffoto.
TVA Archieffoto.

33 Oostendenaars krijgen GAS-boete: ze hebben hun vuilnis te vroeg buiten gezet (en daar profiteren de meeuwen van)

De politie van Oostende en personeel van Openbaar Domein hebben 33 mensen beboet die hun vuilnis te vroeg buiten hadden gezet. Dat gebeurde tijdens controles op zondagavond in centrum Oostende en Mariakerke. Daar is het maandag vuilnisophaling, maar vuilniszakken mogen pas vanaf 5 uur ’s morgens buiten omwille van de meeuwen. Vijf mensen werden zelfs op het moment zelf betrapt. Alle 33 inwoners krijgen een GAS-boete van 60 euro.

“De regels voor afvalophaling zijn streng maar noodzakelijk, want als vuilniszakken te lang buitenstaan, scheuren de meeuwen ze open”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “Als mensen zich niet aan die regels houden, kan dat heel wat overlast veroorzaken. De politie en de stadsdiensten controleren daarom regelmatig of afval correct wordt buitengezet.” Voor Oostendenaars die hun afval niet kunnen buitenzetten tussen 5 en 7 uur, want dan begint de ophaling, zijn de afvalstraten een goed alternatief. Iedereen kan er elke dag terecht tussen 7 en 22 uur. Pmd, glas, papier en karton kan je er gratis kwijt en voor huisafval betaal je slechts 50 cent. 

Handelaars doen het beter

De actie spitste zich niet alleen toe op particulieren, maar ook op handelaars. Ook zij moeten hun afvalcontainers afgesloten en op het reglementaire tijdstip buiten stellen. Maandagochtend was er een controle in alle wijken, voornamelijk bij winkels en restaurants. 145 containers werden gecontroleerd en dat leverde vijf vaststellingen van inbreuken op, allen in de wijk Mariakerke. “De acties werpen duidelijk hun vruchten af”, zegt Directeur Operaties Hannelore Hochepied van de Oostendse politie. “We organiseren ze maandelijks, in goede samenwerking met de dienst Openbaar Domein van stad Oostende. Het aantal vaststellingen neemt telkens af en tijdens deze actie scoorden vooral de handelaars erg goed. We blikken tevreden terug.”

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christian Delgoffe

    Ik begrijp niet waarom men aan de kust het voorbeeld van sommige gemeentes in de Antwerpse Voorkempen en in de Luikse Condroz niet navolgt, met name dat de inwoners over een plastiekne container met chip zouden beschikken. Of is er soms geen wind noch meeuwen aan de Kust !

  • Carolus Vif

    afvalstraten ? eerst alles in een zak van de stad en dan nogeens 50 cent extra zelfde in het gratis ?? containerpark sedert stad oostende het overgenomen heeft moet je het eerst in een zak van het stad steken voor het in de container mag waarom zou je dan nog tot daar rijden ??

Lees meer