Bieblo, de interactieve tool voor bibliotheken gericht op kinderen
rv Bieblo, de interactieve tool voor bibliotheken gericht op kinderen

Bibliotheek tekent in op interactief spel ‘Bieblo’: kinderen krijgen op leuke manier boekentips

De Gistelse bibliotheek zal voortaan gebruik maken van Bieblo, zo meldt cultuurschepen Ann Bentein (Open Vld). Dat is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd.

Het principe is simpel en maakt gebruik van computer, tablet of touchscreen. Lezers geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren zo thema’s die ze leuk vinden. Die keuzes zijn de basis voor de leestips. Vervolgens raadt Bieblo op basis van hun interesses verschillende boeken aan.

De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek. 

Bieblo is een initiatief van Cultuurconnect, dat de decretale opdracht en het maatschappelijke doel heeft om gemeenten te ondersteunen bij de digitale uitdagingen van hun cultuurbeleid. Bits of Love is de softwareontwikkelaar. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer