Alexander Dean zit vast voor viervoudige moord. (archieffoto)
DR Alexander Dean zit vast voor viervoudige moord. (archieffoto)

Bodybuilder (26) blijft twee maanden langer in de cel voor viervoudige moord

De 26-jarige bodybuilder uit Varsenare die vorig jaar zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel. Alexander Dean werd recent in een strafcel geplaatst, omdat hij wekenlang zou gewerkt hebben aan een ontsnappingsplan. Zelf ontkent hij dat met klem.

Alexander Dean verscheen dinsdagmorgen voor de raadkamer in Brugge. Omdat het nog steeds wachten is op het psychiatrisch verslag en een rapport over zijn gebruik van anabolen, werd de aanhouding van de bodybuilder zonder meer verlengd met twee maanden. Vorige week ontstond tumult over een vermeende ontsnappingspoging van Dean. Een raam in zijn cel was volledig losgeprutst en hij zou volgens z’n celgenoot ook plannen hebben gehad om de directrice van de gevangenis te gijzelen met een mes. Johan Platteau, de advocaat van de bodybuilder, ontkent met klem dat zijn cliënt plannen had om te ontsnappen. 

Alexander Dean trok op 25 juli naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De ochtend van de moord in Moere trok Dean naar Sint-Amandsberg waar hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven bracht. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verschillende foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer