Brandweer komt net op tijd tussen bij hevige schouwbrand

Langs de Brugse Baan in Gistel ontstond vrijdagnamiddag iets over 15 uur een hevige schouwbrand in een woning. Al snel sloegen de vlammen uit het dak. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De brandweer van Gistel was snel ter plaatse en kon het vuur net op tijd blussen, vooraleer het dak verder zou wegbranden. Het incident zorgde voor enige verkeershinder, gezien de vele passage op de Brugse Baan. De politie sloot de straat af tussen de Galgestraat en de Vaartdijkstraat. Volgens burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld), die lucht kwam nemen van de situatie, is het huis nog bewoonbaar en zal de brandweer het dak voorlopig water- en winddicht maken. De bewoners hadden voor het eerst dit seizoen hun kachel aangestoken, maar die was allicht vervuild. 

3 De vlammen begonnen net door het dak te slaan.
Bart Boterman De vlammen begonnen net door het dak te slaan.
3 De brandweer bestreed het vuur langs buiten en binnen.
Bart Boterman De brandweer bestreed het vuur langs buiten en binnen.
3 Ook met behulp van de hoogtewerker.
Bart Boterman Ook met behulp van de hoogtewerker.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer