Sportpark De Gulden Kamer in Sint-Kruis.
Bart Huysentruyt Sportpark De Gulden Kamer in Sint-Kruis.

Brugge investeert in slimme openbare verlichting in sportparken

De stad Brugge heeft beslist om de openbare verlichting op de sportparken Gulden Kamer, Daverlo en Lissewege uit te breiden met slimme led-verlichting. Hiermee wil de stad de parken veiliger en fietsvriendelijker maken zonder dat dit het energieverbruik fors de hoogte injaagt.

“In sportpark de Gulden Kamer in Sint-Kruis investeren we in 17 nieuwe verlichtingspalen langs het fietspad tussen de Blauwkasteelweg en het Zuidervaartje”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “De lampen ontsteken pas als de sensoren een fietser detecteren. Het is dus zowel veilig als energiezuinig. Bijkomend voordeel is dat de lichtvervuiling tot een minimum beperkt blijft zodat er minder nadelige invloed is op de omgeving. Naast de werken in Sint-Kruis worden ook bijkomende klassieke armaturen geplaatst aan de krachtbalvelden in Lissewege én tussen de voetbalvelden in Daverlo.” Fluvius zal de werken uitvoeren voor een totale kostprijs van 58.000 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer