In het Albertpark is voortaan deze wegmarkering aangebracht.
rv In het Albertpark is voortaan deze wegmarkering aangebracht.

De weg naar het centrum kwijt? De stad Brugge helpt een handje

Het stadsbestuur van Brugge heeft extra verkeersborden en wegmarkeringen aangebracht tussen het station en het centrum.

De markeringen moeten bezoekers en toeristen helpen bij het vinden van de juiste en makkelijkste weg richting het centrum. “Nu gaan veel bezoekers nog van het station via de Westmeers naar de Zuidzandstraat”, zeggen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “Nochtans is er een een veel vlotter alternatief langs het Koning Albertpark richting ‘t Zand. Alleen weten de bezoekers dat dus niet altijd. Met het aanbrengen van duidelijke markeringen helpen we hen een handje.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    De toeristen weten zelfs niet welke bussen er naar het station gaan. Zelfs als station niet als opschrift op de bus staat bij een bestemming, denken ze dat deze bus naar het station gaat. Een opschrift aan ELKE bushalte met de juiste cijfers zou veel makkelijker zijn.

  • Roland Rotsaert

    Af en toe vraagt een toerist mij op het Stationsplein de weg naar het centrum en ik ben niet de enige die daar dergelijke vragen krijgt. Voor toeristen is 'het centrum' in feite de 'Gouden Driehoek', dus niet 't Zand. Eigenlijk zouden de bomen in het Albertpark moeten gesnoeid en uitgedund worden, zodat vanop elke plaats op het Stationsplein de torens van Brugge zichtbaar zijn. Dan zouden minder bezoekers verloren lopen (onlangs vroeg een groepje mij de weg aan de balkonrotonde...)

Lees meer