Gravenbos breidt uit en het thema ‘under construction’ lag dan ook voor de hand.
Benny Proot Gravenbos breidt uit en het thema ‘under construction’ lag dan ook voor de hand.

EERSTE SCHOOLDAG. Gravenbos ‘under construction’: leerkrachten klaar voor hard labeur

Voor basisschool Gravenbos wordt het een erg belangrijk jaar. Twee schoolvleugels worden namelijk fors uitgebreid met elk een eigen nieuwbouw. Het schoolteam doste zich uit in het thema.

De werken in Gravenbos zijn in volle gang. De refter wordt verder uitgebreid en er komen twee klassen bij voor het lager onderwijs. Verder krijgen de kleuters er een polyvalente zaal, nieuw sanitair, twee lokalen en zorgklas bij. “We zitten gewoonweg te krap”, zegt directeur Peter Willems. “In 2014 zijn de architecten begonnen met het ontwerpen van de plannen. Vijf jaar later kunnen we bouwen, en dat is vrij snel. We hebben onze school wat moeten reorganiseren, want door de werken is de speelplaats niet beschikbaar. We hebben een extra groenzone ingepalmd en het eerste en tweede jaar bij de kleuters wisselen elkaar af. Ik vermoed dat de werken één tot anderhalf jaar zullen duren." Gravenbos telt in totaal 403 kinderen. Later dit jaar bouwen de kinderen onder andere een muurtje tijdens de Week van Verdraagzaamheid. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer