Frank Mestdagh en Maureen Bruneel in hun nieuwe zaak.
Foto Proot Frank Mestdagh en Maureen Bruneel in hun nieuwe zaak.

Elke week nieuwe smaak in ijssalon

Met Gelato di Franco op de Markt heeft Gistel nu ook een eerste ijssalon. Zaakvoerders zijn Maureen Bruneel en Frank Mestdagh, die in Italië een opleiding volgde.

"Ik ben eigenlijk apotheker van opleiding en maakte regelmatig ijsjes als hobby. De chemie van het ijs spreekt me aan. Tussen Italiaans en traditioneel schepijs zit veel verschil: het is minder vettig en minder zwaar omdat er minder room in zit", vertelt hij.


Nu telt het aanbod zestien smaken, waaronder ook klassiekers als chocolade, vanille en aardbei. Voor mensen met lactose-intolerantie is er keuze uit soja-ijs of ijs op basis van rijstmelk. "Elke week proberen we met een nieuw smaakje uit te pakken. Op onze Facebookpagina mag iedereen ook ideeën aanbrengen."


's Winters wil het koppel behalve ijs ook wafels en gebakjes verkopen. De zaak is open van woensdag tot en met zondag tussen 13 en 20 uur. Gelato di Franco verhuurt ook een ijsbrommer voor feestjes en verkoopt haar zelfgemaakte creaties aan horecazaken. Info: 0478/20.48.67 of gelatodf@telenet.be. (TVA)

Lees meer