4 Luc Cicou (links) kreeg een Carnegie Hero Fund-diploma door het leven van Valère Vansteene (rechts) te redden.
Benny Proot Luc Cicou (links) kreeg een Carnegie Hero Fund-diploma door het leven van Valère Vansteene (rechts) te redden.

Exclusief voor abonnees

Ereteken voor Middelkerkenaar die bestuurder uit kanaal redde. “Ik ben blij: Luc moet niet alleen van mij horen dat hij een échte held is”

Luc Cicou (57) is tijdens de gemeenteraad van Middelkerke gehuldigd als held, met een diploma van het Carnegie Hero Fund. Hij redde in januari 2018 Oostendenaar Valère Vansteene (62) van de verdrinking. “ Ik ben later bij Luc langsgeweest, om te vertellen dat ik opnieuw positief naar het leven kan kijken. We stonden toen samen in tranen”, zegt Valère.

Eerst even terug naar 11 januari vorig jaar. Valère, werknemer bij DAB Vloot, was op die koude winterochtend met zijn Nissan Qashqai op weg naar een scheepswerf in de Bargestraat, langs het kanaal Oostende-Brugge in industriezone Plassendale. Het was pikdonker en de potdichte mist maakte het dan ook erg gevaarlijk autorijden. Om 7 uur sloeg het noodlot toe. In de Bargestraat, die uitkomt op het kanaal, merkte Valère een bochtje niet op. “Ik was daar toen nog maar een paar keer langsgereden”, vertelde Valère destijds. 

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer