2 De derde editie van het boerenmarktfeest was een succes.
Benny Proot De derde editie van het boerenmarktfeest was een succes.

Gistel geniet van derde boerenmarktfeest langs Heyvaertlaan

Gistel mag terugblikken op een zeer geslaagde editie van haar Boerenmarktfeest. 

Elke vrijdag vindt langs de Heyvaertlaan de boerenmarkt plaats tussen 7.30 en 12.30 uur. Het stadsbestuur, de de landbouwraad, de Noord-Zuidwerkgroep en de standhouders van de boerenmarkt zetten dit wekelijkse initiatief extra in de verf met een uitgebreid feest. Bezoekers werden getrakteerd op hapjes en drankjes, een foodtruck met fairtradekoffie en -thee, een optreden van volksdansgroep ‘De Hovelingen’ en een springkasteel voor de kinderen. 

2 De derde editie van het boerenmarktfeest was een succes.
TVA De derde editie van het boerenmarktfeest was een succes.

“In ons beleidsplan gaven we al aan dat we de korte keten heel belangrijk vinden. Dit initiatief past hier dan ook prima bij. Op deze manier ondersteunen we lokale producenten en marktkramers”, vertelt bevoegd schepen Dries Depoorter (Open Vld). “Dankzij het mooie weer was er heel wat volk. Organiserend ambtenaar Jan Vandecasteele en zijn team hebben uitstekend werk geleverd, de reacties van zowel bezoekers als marktkramers zijn zeer positief. Het initiatief raakt elk jaar beter bekend en we zijn dan ook van plan om op dit elan verder te gaan.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer