Benny Proot

Groene 62 tijdlang niet toegankelijk door herstellingswerken

De provincie voert herstellingswerken uit aan de fietsverbinding Groene 62 tussen Eernegem en Gistel. Het traject is tijdens de werken niet toegankelijk voor fietsers noch wandelaars.

Het gaat om het gedeelte Groene 62 tussen de Stationsstraat in Eernegem en de Zevekoteheirweg in Gistel. De rijweg van krijgt een grondige onderhoudsbeurt. De verharding van het fietspad krijgt een nieuwe bovenlaag om meer fietscomfort te garanderen, zo laat de provincie weten. De werken zijn opgestart, maar de precieze uitvoeringstermijn hangt af van de weersomstandigheden. “Gedurende de werken zal dit fietspad tijdelijk afgesloten worden voor wandelaars en fietsers. Ook na de werken blijft het fietspad tijdelijk afgesloten zodat de nieuwe toplaag tijd krijgt om uit te harden. Er wordt verwacht dat we het fietspad opnieuw kunnen openstellen vanaf begin oktober.” Omleiding voor fietsverkeer tussen Eernegem en Gistel gebeurt gedurende deze periode via de N33.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • patrick claeys

    "toplaag"... "verharding"... Blijkbaar durft niemand het aan om toe te geven, dat weeral de kans gemist wordt om het prachtig fietspad te asfalteren zoals het hoort! Ons aller fiets zal dus nog steeds "bestoft" thuiskomen...

  • Mario De Laender

    Timing is perfect , start van het nieuwe schooljaar..... tientallen Kinderen wonende te Eernegem fietsen naar school te Gistel via de groene 62...kon dit echt niet in augustus ?

Lees meer