Archieffoto, bladkorf.
Mozkito Archieffoto, bladkorf.

Herfst komt eraan: Gistelse groendienst zet 18 bladkorven in het straatbeeld

De herfstperiode komt eraan en daarom zal de groendienst van Gistel extra bladkorven plaatsen in Gistel. “We trekken het aantal op van vijf naar achttien. Deze bladkorven kunnen door de bewoners gebruikt worden voor het opruimen van de bladeren van de bomen op het openbaar domein”, zegt schepen Geert Deschacht (Open Vld). 

In Gistel het om extra bladkorven in het stadspark, de Callaertswalledreef, Montjoyestraat, Stampaerthoekweg, Kleine Warande, Olmenlaan, Delphin Depuydtstraat, Camiel Adriaensstraat, Pieter Bortierlaan, Heyvaertlaan en de Dullaertweg. In Snaaskerke gaat het over de Tovenaarsstraat en de Haverstraat. In Zevekote de Schoolstraat en in Moere aan het kerkhof. 

Deze bladkorven worden in principe wekelijks een keer geledigd door onze werkliedenploeg”, aldus Geert Deschacht. Groenafval uit eigen tuin is in principe verboden in de openbare bladkorven. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer