Jongeman (19) mogelijks verlamd na foute sprong in trampolinepark

In het trampolinepark Jumplay in de Zomerloosstraat in Gistel is maandagnamiddag een 19-jarige bezoeker zwaargewond geraakt. De jongeman werd met de mughelikopter naar het ziekenhuis overgebracht en is mogelijks verlamd. 

Het incident gebeurde rond 16.45 uur. Het slachtoffer was een dubbele salto aan het maken maar kwam op zijn nek terecht. “We hebben onmiddellijk de hulpdiensten gebeld. De jongeman verklaarde dat hij geen gevoel meer had in zijn lichaam vanaf de nek”, zegt uitbater Louis Nollet van Jumplay. De brandweer, een ziekenwagen en de mughelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgevlogen. Mogelijks is de jongeman blijvend verlamd, al wordt zijn toestand verder opgevolgd in het ziekenhuis.

2 De brandweer, ziekenwagen en mughelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgevlogen.
Bart Boterman De brandweer, ziekenwagen en mughelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgevlogen.

“We betreuren wat er is gebeurd en hopen dat het slachtoffer herstelt. Dubbele salto’s zijn nochtans verboden in ons trampolinepark en dat staat ook duidelijk aangegeven”, voegt uitbater Louis Nollet toe. “In een trampolinepark lijkt het alsof er niets kan gebeuren omdat de ondergrond zacht is, maar wie roekeloos is kan nog steeds verkeerd terecht komen met het lichaam. Meer dan waarschuwen kunnen wij niet doen. Daarom roepen we nogmaals op om de regels te respecteren zodat er geen incidenten meer voorvallen”, aldus de zaakvoerder.

2 Archieffoto. Kinderen leven zich uit bij Jumplay.
TVA Archieffoto. Kinderen leven zich uit bij Jumplay.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jos Spriet-Dewaele

    Het kan nooit geen kwaad als je de regels volgt. Ik vind ook niet dat als het vermeld word dat er iemand bij moet staan om de gasten steeds op de vingers te tikken. In de jeugd zit geen verbod meer ze doen wat ze willen en weten alles beter

  • Bern Vermeulen

    Ik denk niet dat dit de eerste keer is dat die jongen daar komt, dus er kon eerder ingegrepen worden, maar ja als je een zaak hebt heb je soms weinig keuze ofwel ben je streng, en krijg je minder klanten ofwel zie je door de vingers, en gebeuren er jammer genoeg ongevallen. Juridisch zit de zaak wel goed in orde natuurlijk.

Lees meer