De Kringwinkel
Kioni Papadopoulos & Boaz Timmermans De Kringwinkel

Kogel door de kerk: Kringwinkel opent binnenkort filiaal in de Oostendsebaan 47

De Kringwinkel zal binnenkort, vermoedelijk tegen het einde van de zomer, een filiaal openen in Gistel. Dat bevestigt bevoegd schepen Michel Vincke (sp.a).

De Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld. Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen willen ze zorgen voor het milieu en sociale tewerkstelling creëren. “Met kringwinkels in Bredene, Oostende, Middelkerke en Ichtegem baat het kringloopcentrum Kust momenteel vier winkels uit in onze regio. Gistel bleef daarbij de blinde vlek in de regio, waardoor heel wat klanten verplicht werden een verre verplaatsing te ondernemen om naar de kringwinkel te gaan”, zegt schepen Vincke. “Deze lacune in het aanbod zorgde er ook voor dat vanuit Gistel weinig herbruikbare goederen ingezameld werden. Daar komt binnenkort gelukkig verandering in.” Het kringloopcentrum zal er een pand huren aan de Oostendsebaan 47 voor de inrichting van een nieuwe vestiging, die mogelijk eind deze zomer al de deuren zal openen. “Daarbij zal het centrum financieel bijgestaan worden door het stadsbestuur, dat een startsubsidie van 15.000 euro vrijmaakt voor het openen van de nieuwe winkel. Het Sociaal Huis zal ook voorzien in de tewerkstelling en begeleiding van drie voltijdse werkkrachten via sociale economie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer