De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.
JHM De man daagde niet op in de rechtbank van Brugge.

Mama van zeven kinderen moet niet naar de gevangenis voor 19 diefstallen

Een mama van zeven uit Brugge heeft een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden gekregen voor liefst 19 diefstallen en 5 feiten van afzetterij. B.V. (39) kampte elf jaar lang met een heroïneverslaving, maar is naar eigen zeggen tot inkeer gekomen. Ze krijgt van de rechtbank de kans om zich te laten begeleiden.

De feiten waaraan B.V. (39) uit Brugge zich schuldig maakte, begonnen al op 30 december 2016. Die dag zakte de vrouw af naar de Colruyt in Brugge. Ze passeerde de kassa zonder enkele goederen te betalen en werd later geïdentificeerd op basis van camerabeelden. De moeder sloeg niet alleen toe in supermarkten. In de Ici Paris in Oostende ging ze op 25 augustus 2017 bijvoorbeeld aan de haal met een cadeaubox. Ook de vriendinnen van V. waren niet veilig. Zo ging de Brugse twee jaar geleden op bezoek bij een vrouw in Oostende. Na een babbeltje van een halfuur verliet ze de woning met de gsm van het slachtoffer. 

Uiteindelijk wees het onderzoek uit dat B.V. tussen eind 2016 en 26 september vorig jaar liefst 19 diefstallen pleegde. Daarnaast pleegde ze ook vijf feiten van afzetterij, door onder meer enkele taxiritten niet te betalen. De advocate van de vrouw drong aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënte heeft elf jaar met een heroïneverslaving gekampt”, pleitte meester Nadia Lorenzetti. “Ze is intussen tot inkeer gekomen en wil een laatste kans.” De rechter gaf haar donderdagmorgen inderdaad nog een laatste kans en legde de moeder een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden op. De 42-jarige vriend van de vrouw kreeg 1.600 euro boete voor één onbetaalde taxirit. Twee andere mannen die éénmaal meegingen op dievenpad legde de rechter effectieve celstraffen van 5 maanden op.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sobek Wessels

    En dan zijn er Rijken die meer dan 1 miljard op hun Rekening staan hebben . Maar zulke mensen die in armoede opgroeien komen daar vaak Nooit uit en krijgen allerlei verslavingen om de dagelijkse ellende aan te kunnen ! Eigenlijk zouden de Rijken Veel meer moeten bijdragen dan ze nu doen want ze zuigen de gewone mensen met hun Lage lonen ook uit en ze betalen Amper of geen belastingen en Krijgen Miljarden aan subsidie's ... Neen maar zulke arme mensen Demoniseren .

  • Eric Deroose

    Mevrouw verschillende diefstallen en enkele taxiritten niet betaald : voorwaardelijke straf en geen boete ; de vriend 1 taxirit niet betaald : 1600 euro boete

Lees meer