2 EV3RSTORM, een van de mogelijke robotten die je met Lego Mindstorms EV3 kan maken.
Lego Mindstorms EV3RSTORM, een van de mogelijke robotten die je met Lego Mindstorms EV3 kan maken.

Opvallende workshop in bib: robotten programmeren en besturen

Bibliotheek Ter Elst in Gistel komt met een opvallende workshop voor kinderen tussen 9 tot 12 jaar. Robotten van Lego Mindstorms maken, programmeren en besturen. 

De robots van Lego zijn ideaal om spelenderwijs te leren programmeren. Samen met begeleiders kunnen kinderen hun robot doorheen een parcours in de bibliotheek loodsen. Voor elke sessie zijn er acht Lego Mindstorms beschikbaar”, zegt schepen van Cultuur Ann Bentein (Open Vld). Een eigen laptop of tablet is nodig om de robots te programmeren aan de hand van de Lego Mindstorms-software.

De workshops vinden plaats op vrijdag 18 oktober om 16.30 uur en woensdag 23 oktober om 14 uur. Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven in de bibliotheek is nodig.

2 De robot Reptar van Lego Mindstorms EV3.
AP De robot Reptar van Lego Mindstorms EV3.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer