Het Colruyt-filiaal in de Torhoutsesteenweg in Oostende, waar de dieven onder meer toesloegen.
Google Street View Het Colruyt-filiaal in de Torhoutsesteenweg in Oostende, waar de dieven onder meer toesloegen.

Tot 2 jaar cel voor tabaksdieven die elkaar leerden kennen in afkickcentrum

Vier mannen uit Oostende en Brugge zijn veroordeeld voor in totaal 9 tabaksdiefstallen in filialen van Colruyt. Ze leerden elkaar naar eigen zeggen kennen in het afkickcentrum MSOC in Oostende, waar ze een begeleiding voor hun drugsverslaving volgden.

De politie van Middelkerke werd op 2 mei naar de Colruyt geroepen. De winkeldetective was er een man aan het volgen, die hij herkend had van eerdere diefstallen. Op de parking van de supermarkt troffen de agenten een verdachte wagen aan. Eén van de inzittenden bleek D.M. te zijn: een 38-jarige Kirgiziër uit Oostende. De man bleek tabak te hebben gestolen en kon in totaal gelinkt worden aan negen gelijkaardige diefstallen, die tussen 19 oktober vorig jaar en 29 april dit jaar plaatsvonden in Nieuwpoort, Oostende en Middelkerke. Hij verklaarde de tabak te verkopen om zijn drugs te kunnen betalen. 

Zijn kompanen A.H. (33) uit Brugge en K.V. (32) uit Oostende leerde hij naar eigen zeggen kennen in het afkickcentrum MSOC in Oostende. “Ze praatten er over hun drugsgebruik en kwamen tot de vaststelling dat ze geld nodig hadden”, pleitte z’n advocate Beatrice Waerenburgh. “Hij gebruikt tot 5 gram heroïne per dag, maar is intussen aan de beterhand.” D.M. kreeg donderdagmorgen een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar. A.H. en K.V. kregen respectievelijk voorwaardelijke gevangenisstraffen van 18 maanden en 1 jaar. Bij de feiten was ook een 32-jarige Georgiër betrokken. De man kon nooit worden opgepakt en werd bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van 1 jaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer