Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.

Vier maanden cel voor jongeman die agenten bespuwde en beledigde bij ondertekenen verhoor

Een amper 19-jarige man uit Bredene heeft een effectieve celstraf van 4 maanden gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. O.P. spuwde deze zomer in het gezicht van een inspecteur en ondertekende z’n verhoor even later met een Poolse spreuk, die weinig aan de verbeelding overliet.

“HWDP”. Zo ondertekende O.P. (19) uit Bredene deze zomer zijn verhoor bij de lokale politie Bredene/De Haan. “Het ging om een Poolse afkorting, die vertaald ‘dick in the ass of the police’ betekent”, vertelde de procureur in de Brugse rechtbank. “Het toont aan hoe arrogant de beklaagde zich gedroeg. Ook vandaag wandelde hij hier opnieuw wandelend binnen. Hij verdient een flink signaal.” O.P. werd op 21 juli gecontroleerd in het kader van een actie tegen de overlast van hangjongeren. Hij weigerde zijn identiteitskaart te geven aan de politie, spuwde in het gezicht van een inspecteur en rochelde ook op zijn schoenen. Toen de agenten hem in de boeien wilden slaan, vluchtte P. het huis van z’n vader binnen. Uiteindelijk stapte hij naar buiten en kon hij worden ingerekend. P. is geen onbekende voor het gerecht en zit momenteel in voorhechtenis op verdenking van enkele gewapende overvallen. “Mijn cliënt is gekend in Bredene en werd gemiddeld zes keer per week gecontroleerd”, pleitte zijn advocate. “Zijn identiteitskaart kon hij niet geven, want die lag nog bij de politie.” Eén inspecteur van de lokale politie Bredene/De Haan kreeg een schadevergoeding van 100 euro toegekend.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer