Patrick Derieuw voor zijn gokkantoor in Assebroek.
Foto MMB Patrick Derieuw voor zijn gokkantoor in Assebroek.

Voorwaardelijke celstraf voor overvaller die mes in nek van uitbater gokkantoor plantte

Een 32-jarige man uit Beernem heeft een voorwaardelijke celstraf van 37 maanden gekregen voor een gewapende overval op gokkantoor Ladbrokes in Assebroek. Thomas V. plantte tijdens de feiten een mes in de nek van de uitbater. Die herkende zijn belager een jaar later bij een toevallige ontmoeting.

De overval op gokkantoor Ladbrokes in Assebroek was lange tijd een mysterie. Op woensdagmorgen 20 juli 2016 kwam rond 10 uur een klant met een motorhelm op de voormalige zaak langs de Generaal Lemanlaan binnengestapt. Hij vulde een gokformulier in aan de toonbank en ging uitbater Patrick Derieuw achterna, toen die een koffie ging halen voor een andere klant. 

Messteek

“Bij z’n terugkomst kreeg het slachtoffer een messteek in de hals”, vertelde de procureur in de rechtbank. “De beklaagde vluchtte weg met 2.400 euro uit de kassa. Een andere klant probeerde hem tegen te houden, maar werd op zijn beurt bedreigd met een mes.” Het gerecht stond aanvankelijk voor een raadsel. Door de motorhelm was de overvaller op de camerabeelden niet te identificeren. Het parket besliste zelfs om de feiten voorlopig te seponeren. Een jaar na de overval werd het onderzoek toch weer heropend. “Het slachtoffer stond in een krantenwinkel en meende de ogen van een andere klant te herkennen. Ze deden hem denken aan de ogen van de overvaller, die door het open vizier van de motorhelm te zien waren.” 

Op basis van de getuigenis van de zaakvoerder kon de politie de man identificeren als Thomas V. (32) uit Beernem. “Zijn vingerafdrukken stonden op gokformulieren die indertijd in beslag waren genomen na de overval en zijn DNA werd teruggevonden op het mes waarmee de uitbater van het gokkantoor werd neergestoken.” V. ging uiteindelijk over tot bekentenissen. Hij bleek in dezelfde periode ook kant- en krantenwinkel ’t Rosalientje in Brugge te hebben overvallen. Daar graaide hij 45 euro mee uit de kassa. V. kreeg dinsdagmorgen een voorwaardelijke celstraf van 37 maanden. Hij moet onder meer werk zoeken en de slachtoffers volledig vergoeden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Laurens Janssens

    Stoem e...Allemaal wel redelijk gepland.. Maar de laatste hoeveel jaar? 20-30jaar of langer... Handschoentjes dragen stoemerik.. Zuals de meeste motto rijders of ja me brommer voor de low lifes..Je ziet het maar al genoeg in fielms :/ (een theorie dat voor zich spreekt)

Lees meer