Alexander Dean (links) vermoordde fotograaf Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene (rechts).
DR Alexander Dean (links) vermoordde fotograaf Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene (rechts).

Wachten op doorverwijzing van moordende bodybuilder naar assisen

De 26-jarige bodybuilder uit Varsenare die in de zomer van 2017 z’n ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Het blijft wachten tot het onderzoek afgesloten wordt en Alexander Dean kan doorverwezen worden naar het hof van assisen.

De bodybuilder trok op 25 juli 2017 naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De ochtend van de moord in Moere trok Dean naar Sint-Amandsberg waar hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven bracht. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verschillende foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen.

Ontsnappingspoging

In het najaar ontstond tumult over een vermeende ontsnappingspoging van Dean. Hij zou een raam van zijn cel volledig losgeprutst hebben en zou volgens z’n celgenoot ook plannen hebben gehad om de directrice van de gevangenis te gijzelen met een mes. Johan Platteau, de advocaat van de bodybuilder, ontkent met klem dat zijn cliënt plannen had om te ontsnappen. 

Lees meer