Het slachtoffer werd geëvacueerd door brandweer. De gekantelde betonplaat ziet u rechts op de foto.
Bart Boterman Het slachtoffer werd geëvacueerd door brandweer. De gekantelde betonplaat ziet u rechts op de foto.

Zaakvoerder van Portugees bouwbedrijf krijgt boete voor arbeidsongeval waarbij ploegbaas van flatgebouw valt

De zaakvoerder van een Portugees bouwbedrijf heeft in de Brugse rechtbank een geldboete van 9.600 euro, waarvan de helft met uitstel, gekregen voor een zwaar arbeidsongeval dat vorig jaar plaatsvond in Oostende. Zijn ploegbaas viel toen van een flatgebouw, nadat hij z’n evenwicht verloor door een gekantelde betonplaat.

Het zware arbeidsongeval vond 21 maart vorig jaar plaats. Op de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende werd op dat moment een appartementsgebouw opgetrokken. De werken zaten in de laatste fase toen het fout liep. “De ploegbaas van een Portugese firma stond op 20 meter hoogte om een betonplaat naar zijn plaats te begeleiden”, vertelde de arbeidsauditeur. “Plots kantelde de plaat. Het slachtoffer, een 42-jarige Portugees, werd door de klap weggekatapulteerd en belandde lager op het dakterras van een aanpalende woning.” 

De man ontsnapte aan de dood. Hij liep kneuzingen op aan z’n schouder en borstkas, een longcontusie en een diepe vleeswonde. Een deskundige van het arbeidsauditoraat stelde vast dat er op de werf te weinig toezicht was tijdens de werken. De Portugese werkgever, een 51-jarige man uit Nieuwpoort, was als onderaannemer verantwoordelijk voor het welzijn op de werf en werd woensdagmorgen in de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld. Volgens zijn advocaat Dennis Tavernier is het slachtoffer gelukkig aan de beterhand en zelfs weer aan het werk.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer