5 Applaus aan het supportersdorp in Glabbeek voor de deelnemers
HCH Applaus aan het supportersdorp in Glabbeek voor de deelnemers

1000 km tegen Kanker doorkruist Hageland

De 1000 kilometer tegen Kanker was toe aan de 10de editie. Zaterdag was Diest de middagstad. De deelnemers reden in een lus van Mechelen naar Diest en terug. Zowel in de voor- als namiddag stoomden de pelotons door het Hageland. Ook onderweg werden supportersdorpjes ingericht zoals in Glabbeek.

5 Een passage voor de Halve Maan in Diest
HCH Een passage voor de Halve Maan in Diest

In Diest was een heus rennersdorp uitgebouwd, waar zowel toekomende als vertrekkende fietsers werden onthaald. Voor het publiek werd een evenementendorp ingericht op de terreinen van de para’s in Schaffen met optredens van onder meer de Guy Swinnen Band. Er was ook heel wat animatie. En teams uit het Hageland waren er heel wat: Xaveer uit Bekkevort, Thiunas Tienen, Rotary Diest, Live a life Linda uit Tienen, Kortenaken fietst tegen kanker, Jorn4Ever uit Meldert, Imke Walshoutem, Herman Geetbets, GR team Geetbets, Glabbeek fietst tegen Kanker en Alpaïde Moving uit Hoegaarden. 

5 Genieten van een ritje door het Hageland
HCH Genieten van een ritje door het Hageland

“Toch denken we dat in onze regio de 1000 kilometer fietsen nog niet in is. Het kan nog beter. Daarom hebben we in Glabbeek ter hoogte van het gemeentehuis een wielerdorp georganiseerd om er meer mensen bij te betrekken. We hebben een springkasteel, eet- en drankstandjes, spelletjes en live verslaggeving door Radio 2. We maakten ook een Wall of Talk waar eenieder een boodschap kon achterlaten”, aldus Gerrit Willems en Hilde Holsbeeks drijvende krachten achter de organisatie in Glabbeek. Zo zagen de supporters negen teams voorbijflitsen in de Grotestraat.

5 Applaus voor de teams
HCH Applaus voor de teams
5 Negen pelotons stoomden door de regio
HCH Negen pelotons stoomden door de regio

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer