Op de Tiensesteenweg gebeurde in december nog een ongeval. In 2018 waren er slechts 36 waarvan 26 met stoffelijke schade
Bollen Op de Tiensesteenweg gebeurde in december nog een ongeval. In 2018 waren er slechts 36 waarvan 26 met stoffelijke schade

Aantal ongevallen in 2018 op laagste peil sinds jaren

Tijdens de zonale veiligheidsraad van vandaag werden de volledige cijfers van 2018 besproken. Uit de cijfers van de Politiezone Hageland blijkt dat het aantal ongevallen in Glabbeek fors daalden in 2018 in vergelijking met het jaar ervoor. In 2017 waren er in Glabbeek 48 ongevallen (21 met gekwetsten en 27 met stoffelijke schade). In 2018 waren er in Glabbeek 36 ongevallen (13 met gekwetsten en 23 met stoffelijke schade).

“We stellen dus duidelijk vast dat in 2018 het aantal ongevallen gedaald zijn” zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).  “Dit bewijst dat onze talrijke inspanningen van de voorbije jaren steeds meer en meer effect hebben. De maatregelen die we namen op de N29 zoals een inhaalverbod aan de kruispunten en de plaatsing van rode paaltjes die ook het inhalen langs rechts onmogelijk maakten bewijzen dus duidelijk hun nut. Ook het opdrijven van de pakkans op meerdere gevaarlijke locaties in onze gemeente waar regelmatig ongevallen gebeuren hebben duidelijk effect. Maar ook het niet meer toepassen van de voorrang van rechts sinds begin 2018 zorgt dus net voor minder ongevallen. Deze cijfers bewijzen nu dat de beweringen van de oppositie dat het onveiliger werd in Glabbeek complete nonsens zijn. Voor ons verkeersveiligheidsbeleid baseren we ons namelijk niet op buikgevoel of onze eigen mening, maar enkel op officieel cijfermateriaal. Het aantal ongevallen was bovendien in 2018 op het laagste peil in jaren in onze gemeente. Maar het aantal ongevallen in Glabbeek tijdens het voorbije jaar was trouwens ook het allerlaagste van alle gemeenten van de Politiezone Hageland: Glabbeek (36 ongevallen), Kortenaken (50 ongevallen), Geetbets (53 ongevallen), Bekkevoort (54 ongevallen) en Tielt-Winge (115 ongevallen). De positieve cijfers van Glabbeek tonen duidelijk aan dat onze aanpak voor meer verkeersveiligheid duidelijk werkt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer