De loodsen worden één na één aangepakt
Bollen De loodsen worden één na één aangepakt

AGB Glabbeek gaat loodsen op gemeentelijk domein restaureren

Het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek gaat de komende periode de volledige site van het gemeentelijk domein verder verfraaien. Zo worden de oude legerloodsen één voor één grondig gerenoveerd.

“Deze loodsen werden al asbestvrij gemaakt en er zijn nieuwe daken op geplaatst”, zeggen AGB-voorzitter Johnny Reweghs (sp.a) en schepen van AGB Hans Hendrickx (Dorpspartij). “En één loods achter de evenementenhal Hangaar 44 kreeg ook al een nieuwe betonvloer.”

De loods die gebruikt wordt door de dienst openbare werken krijgt nieuw buitenschrijnwerk en nieuwe toegangspoorten, een andere loods wordt afgebroken voor de aanleg van een nieuwe centrale parking op de site en nog twee loodsen op het terrein die verkocht werden voor de bouw van het zorgpark, worden tegen eind dit jaar afgebroken. 

“We behouden op het gemeentelijk domein dus, naast de evenementenhal Hangaar 44, nog vier grote en één kleine loods”, klinkt het bij het AGB. “Begin volgend jaar pakken we de wegen op het volledig domein grondig aan door een nieuwe asfaltering. Daarna gaan we van start met de aanleg van de nieuwe parking en de buitenverfraaiing van de volledige site.”

Lees meer