De omvorming van een oude loods op het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat tot een nieuwe evenementenhal Hangar 44 is volop aan de gang.
Bollen De omvorming van een oude loods op het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat tot een nieuwe evenementenhal Hangar 44 is volop aan de gang.

AGB Glabbeek vernieuwt buitenomgeving gemeentelijk domein

Het directiecomité van het autonoom gemeentebedrijf (AGB Glabbeek) zette het licht op groen voor de aanstelling van een ontwerper voor de vernieuwing van de buitenomgeving van het gemeentelijk domein De Vaint langs de Steenbergestraat in Glabbeek.

“Nu de ruwbouwwerken van de nieuwe evenementenhal Hangaar 44 bijna klaar zijn en we van start gingen met het asbestvrij maken van de loodsen op het gemeentelijk domein, zullen we op korte termijn ook de volledige buitenomgeving van het domein grondig aanpakken”, aldus schepen van AGB Hans Hendrickx (Dorpspartij) en AGB-voorzitter Johnny Reweghs (sp.a). “Een ontwerper zal een plan opmaken van de inplanting van een ruime parking naast de evenementenhal.”

Intussen is ook de aanbestedingsprocedure van een concessieovereenkomst voor de levering van de dranken in de nieuwe evenementenhal Hangaar 44 opgestart. “Voor de aanbesteding van de concessie worden alle grote brouwerijen aangeschreven. De brouwerij met de beste voorwaarden krijgt gedurende zes jaar exclusiviteit voor het leveren van alle frisdranken en bieren. De brouwerij moet voor deze exclusiviteit een volledige tapinstallatie, toog en glazen voorzien in de evenementenhal. Maar de brouwerij die daarnaast de beste korting geeft of mee investeert in de inrichting met tafels en stoelen, zal uiteindelijk het contract binnenhalen.”

Voor wijnen, schuimwijnen, champagnes en sterke dranken sluit het AGB een aparte concessieovereenkomst af met een van de lokale wijnhandelaars. “We kiezen daar bewust voor omdat we in Glabbeek meerdere bedrijven hebben die hierin gespecialiseerd zijn. Tegen begin juni willen we rond zijn met de contracten voor de drankleveranciers, zodat vanaf begin september bij de opening van Hangaar 44 de drank koel zal staan bij de talrijke evenementen die intussen al op de agenda staan.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer