De fiere peters gieten hun eerste Krinus Donker in.
Tom Van de Weyer De fiere peters gieten hun eerste Krinus Donker in.

Blond Krinusbier heeft er een donker broertje bij

Het blonde bier Krinus heeft er een broertje bij gekregen. Krinus Donker werd op de jaarlijkse Krinusfeesten voorgesteld door zijn fiere peters van de vzw Parochiecentrum.

De Krinus Donker heeft een alcoholpercentage van 6,5%. “Net als zijn blonde voorganger bevat de donkere variant mout, hop, kruiden en perensiroop uit Attenrode, wat hem een echt streekproduct maakt”, zegt Edmond Denruyter. “In zijn neus vind je zomers stro en rijp fruit. Het is een smaakbom waarin je koffiebonen en chocolade proeft.” Tijdens een borrel konden gasten dit naar waarheid proeven. “Hij loopt goed binnen”, klinkt het.

“Krinus is genoemd naar Quirinus, de patroonheilige van Bunsbeek. In 2012 hadden we de Dorpsfeesten omgedoopt naar Krinusfeesten. Ter gelegenheid daarvan hadden we het blonde bier gebrouwen. Toen werden er meteen 60 bakken van gedronken. Zo mooi, zo blond en zo alleen als hij was, vonden we dat het tijd werd voor een nieuw bier.”

Van de donkere Krinus zijn 500 liter gebrouwen in Vissenaken. Je kan het bier verkrijgen in de zaal PC’ke en drankenhandel Prik & Tik Bellen in Glabbeek. “We hopen dat hij binnenkort in de lokale horecazaken te koop zal zijn.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer