De plannen voor de buitenomgeving van het gemeentehuis en de nieuwe sociale woonwijk zijn bekend.
Bollen De plannen voor de buitenomgeving van het gemeentehuis en de nieuwe sociale woonwijk zijn bekend.

Buitenomgeving gemeentehuis wordt grondig aangepakt

Op de gemeenteraadscommissie Ruimte werden de plannen voorgesteld voor de bouw van de nieuwe sociale woonwijk de Melkroos achter het gemeentehuis en de vernieuwing van de buitenomgeving rond het gemeentehuis. Tussen de woonwijk en het gemeentehuis komt er ook een nieuwe parking. 

“Het vorige gemeentebestuur startte in 2007 met de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘De Melkroos’. Maar liefst elf jaar zat dit dossier geblokkeerd door een onteigeningsprocedure en een procedure bij de Raad van State. We zijn dan ook trots dat we als Dorpspartijmeerderheid een oplossing in der minne hebben kunnen bereiken met de eigenaars van de gronden”, aldus voorzitter van de gemeenteraadscommissie Ruimte, Katrien Ceuleers (Dorpspartij). “Binnen enkele weken verwerven we de noodzakelijke gronden achter het gemeentehuis zonder onteigening.”

Naast een nieuwe parking en de bouw van 22 sociale huurwoningen wordt ook de buitenomgeving aan het gemeentehuis, JH De Bunker en GC De Roos grondig aangepakt. Zo wordt de hele omgeving rond het gemeentehuis en GC De Roos volledig autovrij en krijgt het jeugdhuis er eindelijk een eigen terras en veilige speelruimte voor hun jeugdwerking. In 2020 start de verbouwing van het gemeentehuis, de aanleg van de buitenomgeving is voorzien voor 2021 en in 2022 gaat de bouw van de nieuwe sociale woonwijk van start.

De wegeniswerken voor de woonwijk en de aanleg van de parking heeft een geraamde kostprijs van 600.000 euro. De gemeente investeert hier 300.000 euro in en de rest wordt gefinancierd met Vlaamse subsidies. “Ook voor dit project van dorpskernvernieuwing betalen we alweer maar liefst de helft met subsidies van de hogere overheden”, zegt een trotse burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer