De Craenenbroekstraat zal er heel anders gaan uitzien.
Baert Marc De Craenenbroekstraat zal er heel anders gaan uitzien.

Dossier heraanleg Craenenbroekstraat op gemeenteraad van mei

Op de gemeenteraad van 9 mei staat het dossier voor de heraanleg van de Craenenbroekstraat geagendeerd. Zo zal de gemeenteraad het rooilijnplan vaststellen en de ontwerper aanduiden voor de volledige vernieuwing van de Craenenbroekstraat. 

“De Craenenbroekstraat wordt opgedeeld in een woonstraat tussen de fruitveiling en de Dries en een bedrijvenstraat tussen de Tiensesteenweg (N29) en de fruitveiling”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Simon Vandermeulen (Dorpspartij). “Het kruispunt met de N29 wordt heringericht, de ‘bedrijvenstraat’ krijgt een breedte van 12 meter met een vrijliggend dubbel fietspad aan één zijde, de woonstraat blijft even breed en het wegdek wordt vernieuwd. In de woonstraat wordt de veilige nieuwe doorsteek voor fietsers doorgetrokken met een fietssuggestiestrook.’

Er komt ook een verkeerspoort waarbij de ‘bedrijvenstraat’ overgaat in een woonstraat met de bestaande breedte van 6 meter. “In de woonstraat wordt geen zwaar vervoer meer toegelaten, waardoor we vrachtwagens gaan weren in het centrum van Glabbeek. Maar landbouwvoertuigen mogen uiteraard wel gebruik blijven maken van de volledige Craenenbroekstraat”, besluit Vandermeulen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer