Het verkeerspark wordt dit jaar ingericht in de gebouwen van de fruitveiling.
Bollen Het verkeerspark wordt dit jaar ingericht in de gebouwen van de fruitveiling.

Fruitveiling is dit jaar decor voor verkeerspark

Ook dit jaar biedt Glabbeek een overdekt verkeerspark aan voor alle scholen in de regio. De gemeente werkt hiervoor samen met de fruitveiling, die een overdekte ruimte van ruim 900 vierkante meter ter beschikking stelt. 

“Door de verbouwing van de loodsen op het gemeentelijk domein werken we vandaag met de fruitveiling samen om een overdekte locatie voor het verkeerspark te kunnen aanbieden aan de scholen”, aldus burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “De politiezone Hageland organiseert dit verkeerspark jaarlijks met als doel de kinderen de belangrijkste basisregels in het verkeer bij te brengen waardoor ze weerbaarder worden als ze zich op de openbare weg begeven.”

Gouden brevet

In het overdekte verkeerspark worden met verkeersborden, verkeerslichten en belijningen reële verkeerssituaties gesimuleerd waar de kinderen met fietsen en gocarts op speelse wijze de regels en gevaren in het verkeer leren. En binnenkort nemen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeenteschool in Glabbeek ook deel aan het voetgangers-en fietsexamen. “Hiermee wordt getest of de leerlingen klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen of fietsen”, zegt schepen van Onderwijs Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). “Als de leerlingen slagen in vijf belangrijke vaardigheden, behalen ze een gouden voetgangers– of fietsbrevet. Verkeersveiligheid bereik je niet alleen met infrastructurele maatregelen en politiecontroles, maar ook door kinderen van op jonge leeftijd te wijzen op de gevaren in het verkeer en hen de belangrijkste verkeersregels bij te brengen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer