Ronny Vergeylen en Simon Vandermeulen zijn blij met het goedgekeurd mobiliteitsplan.
Bollen Ronny Vergeylen en Simon Vandermeulen zijn blij met het goedgekeurd mobiliteitsplan.

Glabbeek keurt mobiliteitsplan goed

De gemeenteraadscommissie mobiliteit heeft zonet het mobiliteitsplan met vijf miljoen euro aan investeringen in meer verkeersveiligheid goedgekeurd. “Concreet maken we nu eerst werk van de opmaak van een nieuw gemeentelijk mobiliteitsplan 2.0 met geïntegreerd fietsplan”, zegt commissievoorzitter Simon Vandermeulen (Dorpspartij).

“Onze prioriteiten hierin zijn de aanleg van een lokaal functioneel fietsroutenetwerk in maar liefst tien straten, veiligere schoolomgevingen met stapspots en nieuwe voetpaden en de heraanleg van de Tiensesteenweg met nieuwe fietspaden en veiligere oversteekzones”, gaat Simon verder. “Op die Tiensesteenweg zijn we ook in blijde verwachting van de trajectcontrole in de kernen van Bunsbeek en Glabbeek. Eveneens trajectcontrole voorzien we in de schoolomgevingen van Kapellen, Bunsbeek en Glabbeek. Het plan besteedt verder aandacht aan de herwaardering van nuttige trage wegen, meer duidelijke verkeersregels met minder verkeersborden en het zoveel mogelijk weren van zwaar vervoer uit de dorpskernen door de herinrichting van onder andere de Craenenbroekstraat met een gedeelte kmo-straat en een gedeelte woonstraat.”

Oppositiepartij CD&V keurde het plan mee goed. Samen Groen onthield zich. “Samengevat kost ons goedgekeurd haalbaar en doordacht mobiliteitsplan in totaal 5 miljoen euro, waarvoor we maar liefst 3,5 miljoen euro aan Vlaamse subsidies naar Glabbeek halen”, voegt gemeenteraadslid Ronny Vergeylen (Dorpspartij) er nog aan toe.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer