Glabbeek krijgt volgende week een pakjesautomaat.
Koen Moreau Glabbeek krijgt volgende week een pakjesautomaat.

Glabbeek krijgt pakjesautomaat van Bpost

Vanaf donderdag 16 januari kunnen alle inwoners van Glabbeek gebruik maken van een pakjesautomaat met 58 kluizen van Bpost. Dat komt er aan het mobipunt in het centrum van Glabbeek. 

“Als gemeentebestuur gaven wij onmiddellijk onze steun aan dit topvoorstel van Marijke Nelis van de gemeentelijke middenstandsraad, omdat deze pakjesautomaat voor onze lokale middenstand een absolute meerwaarde is”, zegt schepen van Middenstand Tom Struys (Dorpspartij). “Onze handelaars die de pakjesautomaat gebruiken en een kluis huren worden zeven dagen op zeven, 24 uur op 24 bereikbaar doordat zij hun verzend- en ontvangstmogelijkheden na de openingsuren kunnen uitbreiden. Maar ook onze inwoners hebben heel wat voordelen met deze pakjesautomaat in het centrum van ons dorp. Inwoners moeten om hun pakjes te verzenden of af te halen niet meer naar het postkantoor als thuislevering overdag niet mogelijk is.”

Door de verzending en afhaling van pakjes op één locatie te bundelen, draagt de gemeente bovendien bij aan de vermindering van de uitstoot van CO2”, besluit burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). 

Lees meer