De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek blijft onder het katholiek onderwijs.
VDT De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek blijft onder het katholiek onderwijs.

Katholiek onderwijsnet blijft VBS de Duizendpoot vzw in Glabbeek ondersteunen

“In tegenstelling tot wat in de media gesteld werd, laat het katholieke onderwijsnet VBS De Duizendpoot vzw niet aan haar lot over.” Dat zegt Jürgen Mettepenningen, bisschoppelijk afgevaardigde van het vicariaat onderwijs Mechelen-Brussel. “We blijven al het nodige doen om leerlingen, ouders, personeel en directie te geven wat ze van een katholieke school mogen verwachten: kwaliteitsvol onderwijs in een veilige schoolomgeving.”

Begin april hadden Chris Smits, secretaris-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen en Jürgen Mettepenningen een constructief gesprek met Karin Genoe, de voorzitter van het schoolbestuur, en An Sinap, lid van het schoolbestuur. “We hadden om dit gesprek gevraagd uit bekommernis voor de leerlingen, hun ouders, de personeelsleden en hun directie van school De Duizendpoot”, aldus Jürgen. “Daarbij noteerden we dat het huidige schoolbestuur voor zichzelf heeft bepaald om de fakkel van het bestuur van de school helemaal door te geven aan een ander bestuur tegen 1 september 2019. Ook noteerden we de voorkeursoptie om in het katholieke net te blijven.”

Het katholieke onderwijsnet garandeert de samenstelling van een nieuw schoolbestuur tegen het einde van het schooljaar en de voortzetting in de inbedding in scholengemeenschap Tumuli. “Ik heb voorzitter Genoe van het afscheidnemend bestuur gecontacteerd voor een afspraak, zodat de overgang naar het nieuwe bestuur zo vlot mogelijk geregeld kan worden en de continuïteit gewaarborgd blijft”, gaat Jürgen verder. Voortbouwend op het goede dat het huidige bestuur allemaal heeft gedaan, kan de verzekering gegeven worden dat de huidige en toekomstige generaties van Glabbeek kunnen blijven genieten van kwaliteitsvol onderwijs in een katholieke school.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer