The Advantage (hier op foto, alleen Marc Adolf ontbreekt) is klaar om de pannen van het dak te spelen op de eerste Krinus Night.
Bollen The Advantage (hier op foto, alleen Marc Adolf ontbreekt) is klaar om de pannen van het dak te spelen op de eerste Krinus Night.

Lokaal muzikaal talent brengt leven in afgeslankte versie Krinusfeesten

De 31ste editie van de Krinusfeesten - de Bunsbeekse dorpsfeesten - vindt dit jaar in een afgeslankte versie plaats. De rommelmarkt lokte vorig jaar voor de jubileumeditie voornamelijk dezelfde standhouders en ook de verhoopte bezoekersaantallen bleven uit. Enkele lokale muzikanten treden gratis op om de organisatoren te ondersteunen.

De feesten zouden aanvankelijk alleen plaats vinden op zaterdag 4 en zondag 5 mei, maar enkele Bunsbeekse vrienden besloten om de Krinusfeesten wat te ondersteunen en kwamen met het idee om een avond met lokaal muzikaal talent te organiseren: de Krinus Night op vrijdag 3 mei. Voor de gelegenheid wordt de zaal omgetoverd tot een concertzaal, zodat iedereen kan genieten van het lokale muzikaal talent.

Coverband

Op het programma staan twee akoestische shows met Katrijn Vanlessen en Wim Devos, gevolgd door een volledige set van The Advantage, een covergroep rond Luc Mathues en Ivo Verjans. Speciaal aan dit optreden is dat Marc Adolf (zanger Okselvocht) en Walter Ginckels (tegenwoordig actief bij The Skadillacs) als gast zullen optreden. Deze vier Bunsbeekse raspaarden waren de stichters van Okselvocht in jeugdhuis De Kloemp. Een unieke showreünie dus, opnieuw samen op één podium. “De groepen spelen gratis om de Krinusfeesten te ondersteunen, waarvoor dank van de hele organisatie”, zegt Kenny Denruyter. “Na de optredens is lokale DJ Diederik nog aan de beurt. De deuren openen vrijdag om 20 uur. Het eerste optreden start om 21.30 uur en de inkom is gratis.”

Na de jaarlijkse misviering - opgeluisterd door zangroep TijdLoos - wordt zaterdag de nieuwe Krinus donker voorgesteld, een fris donker biertje van 6,5 procent, gebrouwen in Brouwerij Vissenaken en waarin naast verschillende mouten, hop en kruiden ook weer de lokale perenstroop verwerkt is. Op zondag 5 mei is er de traditionele restaurantdag en kinderanimatie. De Krinusfeesten zijn een organisatie van het parochiecentrum in samenwerking met de lokale verenigingen B.O.K., Okra, K.V.L.V., Landelijke Gilde, Samana (Ziekenzorg), jeugdhuis De Kloemp, zanggroep Tijdloos en Natuurpunt. 

Centjes voor parochiecentrum

“De opbrengsten van de dorpsfeesten worden steeds besteed aan de verdere vernieuwing van het parochiecentrum”, zegt Remi Vangoidsenoven. “Centjes zijn broodnodig voor de verdere afwerking en onderhoud. Heel recent werd trouwens een nieuwe verwarmingsketel geïnstalleerd. En mede dankzij al deze vernieuwingen is het aantal activiteiten in onze parochiecentrum sterk toegenomen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer