Glabbeek Wandelt en Fietst is van start gegaan.
RV Glabbeek Wandelt en Fietst is van start gegaan.

Nieuwe editie van Glabbeek Wandelt en Fietst is van start gegaan

Donderdag ging een nieuwe editie van Glabbeek Wandelt van start met op de kalender twaalf wandelingen telkens op donderdagavond van 18 april tot 4 juli. Nieuw dit jaar is Glabbeek Fietst dat aan de succesformule van Glabbeek Wandelt wordt gekoppeld. 

Op de eerste wandeling met vertrek en aankomst aan het parochiecentrum in Bunsbeek waren al meer dan 300 deelnemers present. “Net als de voorbije edities zijn er dit jaar 36 begeleide gezondheidswandelingen. Twaalf donderdagen op rij organiseren we wandelingen van 3,5 en 10 kilometer. Vorig jaar namen ruim 3.000 mensen deel aan deze wandelingen”, zegt schepen Hans Hendrickx (Dorpspartij).

Nieuw dit jaar is dat er naast gewandeld ook gefietst kan worden. “Dankzij onze Glabbeekse fruitveiling genieten alle wandelaars wekelijks van gratis lekker Hagelands fruit. Ook zorgt de plaatselijke middenstand wekelijks voor proevertjes van Glabbeek. Talrijke vrijwilligers leiden de wandel- en fietstochten wekelijks in goede banen”, besluit schepen Hendrickx.

Je kan de kalender raadplegen via www.glabbeek.be/toerisme.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer