Openlijke steun voor Francken (N-VA) en Houtmeyers (N-VA) van Peter Reekmans (Dorpspartij) en Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit): “We willen de juiste mensen in Brussel”

Opmerkelijke politieke manoeuvres in Oost-Brabant met de verkiezingen van 26 mei in het vooruitzicht. Katrien Houtmeyers en Theo Francken, beiden N-VA, krijgen openlijk steun van boegbeelden Peter Reekmans (Dorpspartij) en Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit). Ze roepen hun kiezers op om voor Houtmeyers en Francken te stemmen. “We kiezen voor twee mensen die een meerwaarde zijn voor Oost-Brabant”, klinkt het.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek (links, nvdr) en gemeenteraadslid Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit) steunen openlijk N-VA-kandidate Katrien Houtmeyers.
RV Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek (links, nvdr) en gemeenteraadslid Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit) steunen openlijk N-VA-kandidate Katrien Houtmeyers.

De campagnes voor de verkiezingen van 26 mei komen stilaan op kruissnelheid. Dat blijkt eens te meer nu Peter Reekmans (Dorpspartij), burgemeester van Glabbeek, en Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit) openlijk hun steun uitspreken voor twee kandidaten op de federale lijst van N-VA. Het gaat meer concreet om Katrien Houtmeyers die op de vijfde plaats staat en om lijsttrekker Theo Francken. Volgens Reekmans en Vandereyken zijn beide politici een meerwaarde om de regio Oost-Brabant te vertegenwoordigen in het federale parlement. Ze roepen hun kiezers dan ook op om te stemmen op Katrien Houtmeyers en Theo Francken.

Ik durf kleur te bekennen voor Theo Francken en Katrien Houtmeyers

Burgemeester Peter Reekmans van Glabbeek

“We vinden het belangrijk dat vanuit onze regio sterke vrouwen en mannen in het parlement gaan zetelen”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling. Reekmans heeft naar eigen zeggen geen angst om kleur te bekennen. “Als LDD’er steun ik uiteraard mijn partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker die N-VA ondersteunt in West-Vlaanderen. In mijn eigen regio is Theo Francken een sterke collega-burgemeester die in Brussel als parlementslid en als federaal staatssecretaris al ruimschoots bewees een meerwaarde voor onze regio te zijn. Katrien Houtmeyers is dan weer een ondernemende vrouw die van aanpakken weet. Ik kies er bewust voor om mijn gemeente te besturen als burgemeester van een lokale dorpspartij zonder partijkleur en vermits N-VA in mijn gemeente totaal niets voorstelt durf ik wel kleur bekennen voor Theo en Katrien.”

Ik kies openlijk voor een straffe madam die veel in haar mars heeft

Bernard Vandereyken van Tienen Vooruit

Ook Bernard Vandereyken van Tienen Vooruit bekent kleur. “Het is inderdaad opmerkelijk dat lokale partijen kleur bekennen voor nationale verkiezingen maar we doen dit net om de juiste mensen in Brussel te krijgen”, aldus de voormalige CD&V-schepen uit Tienen. “Katrien Houtmeyers staat op een haalbare strijdplaats. Daarom heeft zij elke voorkeurstem nodig. Ik kies openlijk voor een straffe madam die veel in haar mars heeft en dat al bewezen heeft als gepassioneerd en succesvol onderneemster. We hebben in het parlement mensen nodig die met de voeten op de grond willen werken voor de regio Oost-Brabant. Met Theo en Katrien zitten we wat dat betreft goed volgens mij.”

Stemmenkampioen

Nog dit: burgemeester en gewezen LDD-volksvertegenwoordiger Peter Reekmans behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen met zijn lokale Dorpspartij een volstrekte meerderheid met 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad van Glabbeek. Met een persoonlijke monsterscore werd hij één van de absolute stemmenkampioenen in Oost-Brabant. Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid Bernard Vandereyken is dan weer medestichter van de lokale stadspartij Tienen Vooruit die als nieuwe partij 4 zetels behaalde in de gemeenteraad van Tienen. Daarvoor was hij actief bij CD&V.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carla Van Geel

    We moeten niet kijken wie het zal gaan doen, we moeten bewust, heel bewust gaan inzien wie het deden of niet deden. Geen enkele werknemer zou er mee weg kunnen om de 'capriolen' die politici uithalen na te doen. C4 gegarandeerd. Beneveld door blabla en prietpraat vergeten mensen hoe het land achteruit ging in menselijk samenwerken, welzijn, gezondheid... en dit moet nu omgedraaid worden.

Lees meer