De nieuwe sportraad van Glabbeek is een feit.
Bollen De nieuwe sportraad van Glabbeek is een feit.

Oud-wielrenner Alfons Scheys is nieuwe voorzitter van de gemeentelijke sportraad

Gewezen beroepswielrenner en Dorpspartij-mandataris Alfons Scheys werd verkozen tot nieuwe voorzitter van de gemeentelijke sportraad. “Hiermee kiezen we bewust voor een enorm sterke voorzitter die niet alleen heel wat expertise heeft op vlak van sport, maar ook de werking van de gemeente en alle sportverenigingen in ons dorp door en door kent”, zegt schepen van Sport, Hans Hendrickx (Dorpspartij). 

Alfons was in zijn jonge jaren beroepsrenner en fietste aan de zijde van Eddy Merckx, maar hij was ook jarenlang OCMW- en gemeenteraadslid, bestuurder van het autonoom gemeentebedrijf en lid van de sportraad in Glabbeek. Vandaag zetelt hij als mandataris van de Dorpspartij in het bijzonder comité voor de sociale dienst (OCMW) en is hij ere-gemeenteraadslid van de gemeente Glabbeek.

Naast voorzitter Fons Scheys werd Jean Pancken aangesteld als nieuwe ondervoorzitter en sportambtenaar Wouter Heeren als secretaris. Leden van de raad van bestuur zijn Sandra Schutters (skeeleren), Robert Houblon (boksen), John Nolmans (wielrennen), Yolande Van Nerom (gewezen voetbalster in eerste nationale vrouwenvoetbal), Geert Helsen (paardensport), Jo Laenens (jeugdvoetbal), Dries Arnauts (paardenclub de Gunningenruiters), Jeroen Truyens (voetbal Glabbeek), Benny Hermans (voetbal Bunsbeek), Benny Maes (oprichter sportraad/volleybal), Gerrit Willems (Glabbeek fietst tegen Kanker), Greet Daenen (wielerclub Maes boys & girls Bunsbeek), Bart Vanham (recreatieve wielersport en mountainbike).

“Glabbeek heeft een actieve gemeentelijke sportraad met een algemene vergadering met maar liefst 22 aangesloten sportverenigingen en een raad van bestuur met 15 leden”, aldus schepen Hendrickx. “Voor het eerst hebben ook vijf geïnteresseerde inwoners hierin stemrecht.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer