Samana Kapellen viert 40ste verjaardag.
rv Samana Kapellen viert 40ste verjaardag.

Samana Kapellen blaast 40 kaarsjes uit

Samana (het voormalige Ziekenzorg) Kapellen viert op zaterdag 27 april in de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen haar veertigjarig bestaan met een eucharistieviering om 10 uur. Nadien is er in het parochiecentrum een receptie voor genodigden. 

Samana-vrijwilligers zijn mensen met een groot hart, die het de moeite waard vinden om tijd te maken voor elkaar. “We zijn dan ook heel blij met deze vrijwilligers die interesse tonen voor de noden van langdurige zieken en zorgbehoevende ouderen”, zegt Gert Janssens, coördinator Pastorale Zone Glabbeek. “Maar ze geven ook steun aan mantelzorgers. Om een goede werking te blijven garanderen, organiseert Samana verschillende activiteiten, zoals ontmoetingsdagen, informatieve bijeenkomsten en uitstappen, alles op maat van de doelgroep, zodat het voor iedereen haalbaar is.”

In 1979 werd Ziekenzorg Kapellen door pastoor Berben met de hulp van Louis Degeest opgericht. De pioniers van toen en tot op heden zijn Simonne Beelen, Armand Costermans en Sonia Devos. Omringd door een fantastische groep mensen blijven zij zich met hart en ziel inzetten voor de zieken.

Alle activiteiten van Ziekenzorg worden dus reeds 40 jaar lang uitsluitend gedragen door vrijwilligers. Maar hier wringt volgens Samana ook het schoentje. Het engageren van nieuwe vrijwilligers wordt moeilijker. “Nochtans geeft het regelmatig bezoeken van zieken enorm veel voldoening en dankbaarheid”, klinkt het. Spreekt het jou aan om deel uit te maken van de ploeg vrijwilligers of ken je iemand in jouw omgeving of vriendenkring die een huisbezoek op prijs zou stellen, dan kan je terecht bij Arlette Laermans op het nummer 0497/99.42.69.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer