De Belgian Blue Tigers
Facebook Belgian Blue Tigers De Belgian Blue Tigers

Belgische politieagentes mogen ons land verdedigen op EK volleybal in Tsjechië

De Belgische politieagentes die deel uitmaken van volleybalploeg Belgian Blue Tigers mogen ons land vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap voor politiediensten in Tsjechië. Ook twee inspecteurs van de politiezone Pajottenland maken deel uit van de ploeg.

Wijkinspecteur Cara Juwet en interventie-inspecteur Evelien Lievens van de politiezone Pajottenland werden na de selecties geselecteerd om deel uit te maken van de nationale politievolleybalploeg voor dames. De ploeg zelf bestaat uit veertien agentes uit ons land. Het gaat om een initiatief van de Belgische Politiesportbond die begin 2018 een oproep naar kandidaten lanceerde.

Na een stage, verschillende trainingen en oefenmatchen namen ze in mei deel aan het Europese kwalificatietoernooi. Verlies met 3-1 van Nederland en winst met 3-0 tegen Slowakije waren niet voldoende om rechtstreeks gekwalificeerd te zijn. Door het resultaat van andere Europese ploegen kregen de Belgische volleydames op 11 juni toch te horen dat ze van 7 tot 14 oktober mogen deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor politiediensten in Tsjechië. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer